Evenementenkalender archief

 

Za 19-01-2019 – Reguliere opkomst


Za 12-01-2019 – Reguliere opkomst


Za 05-01-2018 Kerstvakantie geen opkomst


Za 29-12-2018 Kerstvakantie geen opkomste


Za 22-12-2018 Kerstviering 13:00 – 15:00 uur. S’ochtends geen opkomst

Voor alle jeugdleden, ouders / verzorgers, oud-leden, plusleden, stamleden en vrienden van AROODA organiseren wij een gezellige kerstopkomst met een hapje en een drankje. Dit doen wij om dit jaar op een leuke manier af te sluiten met iedereen die van AROODA de vereniging maakt die het is. We zouden het daarom heel leuk vinden als je ook komt.

Trek je meest foute, grappige of hysterische kersttrui aan en wie weet win jij de foute-kersttrui-trofee!

Ook spelen we een pubquiz waarin we jullie kennis over scouting en het kerstfeest zullen testen. Ook hier valt een trofee mee te winnen.

Deze feestelijke opkomst is helemaal gratis en vervangt de reguliere opkomst op deze zaterdag.


Za 15-12-2018 Reguliere opkomst


Za 09-12-2018 Reguliere opkomst


Za 01-12-2018 Sinterklaas


Za 24-11-2018 Reguliere opkomst


Za 17-11-2018 Reguliere opkomst


Za 10-11-2018 Reguliere opkomst


Vr 09-11-2018 Filmavond voor de STAM vanaf 20:00


Za 27 oktober Herfstvakantie, geen opkomst


Vr 19 oktober t/m zo 21 oktober 2018 – JOTA-JOTI

JOTA-JOTI (Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet) is een landelijke ledenactiviteit van Scouting Nederland waarbij alles draait om communiceren. In een weekend ga je als deelnemer virtueel op kamp en leg je contact met scouts van over de hele wereld. De belangrijkste hulpmiddelen hierbij zijn de radio en het internet.

Een jamboree is een groot kamp waar je andere scouts kunt ontmoeten. Normaal moet je daarvoor met je tent en je bagage naar een groot kampeerterrein, maar niet bij de JOTA-JOTI. Dit kamp vindt namenlijk plaats in de lucht en op het internet. Nee hoor, je hoeft niet te kunnen vliegen om mee te doen, je blijft gewoon in je eigen gebouw. Door gebruik te maken van zenders (een soort walky-talky) ga je “on the air”. En met de computers ga je het internet op. Zo maak je contact met andere scouts. Je kunt makkelijk nieuwe vrienden maken, want heel veel scouts doen mee. Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld.


Za 13 oktober reguliere opkomst


Za 6 oktober reguliere opkomst


Za 29 september 2018 – Girlpower event

10:00 – 12:30 uur

 

Om meiden, tussen de 6,5 en 18 jaar, uit Dordrecht en omgeving kennis te laten maken met wat scouting te bieden heeft organiseert Scouting Arooda op zaterdag 29 september 2018 van 10:00 tot 12:30 uur speciaal voor hen een gaaf evenement: het Girlpower event. Op deze ochtend/ middag kan kennis gemaakt worden met verschillende dingen die binnen scouting gedaan worden. Zo gaan wij koken op het kampvuur, is er een uitdagend parcours en wordt er groot spel gespeeld. En dat allemaal in de mooie omgeving van ons clubhuis in van Arooda, Middelweg 13 (Jeugddorp) in Dordrecht. Helemaal gratis en vrijblijvend natuurlijk!

 

Leuk? maar helaas verhinderd 29 september?
Geen probleem! Bij Scouting Arooda mag ieder meisje wat dit leukt lijkt tussen de 6,5 en 18 jaar altijd vrijblivend naar proefopkomsten komen of lees hier meer voor wie scouting is bedoeld en wat het inhoud.


Za 15 september 2018 – BBQ

16:30 – ~20:00 uur

 

Beste welpen, scouts, explorers, roverscouts en ouders van Arooda en Van Speijk,

 

Jullie hebben het een jaar moeten missen, maar dit jaar pakken we het weer op. Een oude traditie, nl. de barbecue voor alle leden (en hun ouders) van Arooda en Van Speijk, om het seizoen mee af te trappen. Dit festijn zal plaatsvinden op zaterdag 15 september 2018 bij Van Speijk. Iedereen is welkom vanaf 16:30u waarna om 17:00u stipt de barbecues ontstoken worden. De kok bent u zelf! Maar we zullen zorgen voor een mooi buffet met voor elk wat wils. Na de barbecue kruipen we nog gezellig samen in de kampvuurkuil om de het geheel in stijl af te sluiten.

 

Voor niets gaat de zon op (en weer onder) en dus bedragen de kosten voor deze barbecue:

– Voor iedereen van 18 jaar en ouder: € 7,50
– Voor iedereen jonger dan 18 jaar: € 5,00

Deze kosten kunnen bij aanvang van de barbecue worden afgerekend.

Omdat we wel willen weten voor hoeveel mensen we inkopen moeten doen, verzoeken wij u vriendelijk om u voor 9 september aan te melden via één van de onderstaande E-mailadressen:

– Voor Van Speijk —>
– Voor Arooda —>

Geeft u daarbij aan met hoeveel personen (onder en boven de 18 jaar) u komt. Geeft u daarbij ook aan of u vegetarisch eet.

Als u kinderen bij beide verenigingen heeft, dan hoeft u zich maar bij één van beide clubs aan te melden. Maar, zet het er even bij, zodat we een beeld kunnen krijgen wie er allemaal komt.

 

We hopen u allemaal te zien op 15 september.

 

Met vriendelijke groet,

 

Janine Shukla & Jeroen van der Weijde
De voorzitters van Scouting Arooda en Scouting Van Speijk


Za 8 september 2018 – Overvliegen

 

Ook dit jaar gaan er weer een aantal jeugdleden overvliegen naar de volgende speltak. Familie en vrienden zijn welkom om deze gebeurtenis bij te wonen!

 

Alle leden zijn onderverdeeld in ‘speltakken’. Iedere speltak heeft een eigen programma dat aansluit bij de leeftijd en ontwikkeling van de leden. Overvliegen is de ceremonie die plaatsvindt wanneer een lid overgaat van de ene speltak naar de andere. De programma’s van opvolgende speltakken sluiten volledig op elkaar aan dankzij de doorlopende leerlijn binnen de scoutingmethode. Op deze manier blijven scouts zich continu ontwikkelen.
Het overvliegen vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens een feestelijke bijeenkomst met alle leden nemen de kinderen die over gaan vliegen afscheid van hun oude speltak en worden zij welkom geheten bij hun nieuwe speltak. Om te bepalen wanneer een kind over gaat naar de volgende speltak hanteren we de leeftijdsgrenzen die door Scouting Nederland zijn vastgesteld. In uitzonderlijke gevallen kan het bestuur toestemming geven om hier van af te wijken.

 

Leeftijdsgrenzen
Welpen 6,5-11 jaar (groep 3 t/m 7)
Scouts 11-15 jaar (groep 8, klas 1 t/m 3)
Explorers 15-18 jaar (klas 4 t/m 6)
Roverscouts 18-21 jaar
Plusscouts 21 jaar en ouder


Za 1 september 2018 – Opening seizoen 2018/ 2019