Vrijwilliger worden?

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding of vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten voor Scouting AROODA? Dan zijn we op zoek naar jou! Je bent bij ons van harte welkom en je kunt meteen aan de slag.

 

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De speltakken draaien één keer per week. Buiten deze ‘opkomsten’ bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor.

 

Je besteedt circa 5 tot 6 uur per week voor opkomsten, voorbereiding en overleg. Daarnaast kan deelname aan (weekend)kampen, gezamenlijke groepsactiviteiten en eventuele deelname aan regionale en/of landelijke activiteiten extra tijd kosten.

 

Wil je meer weten? Stuur dan een email naar onze groepsbegeleider.

 

Scouting Academy

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen de Scouting Academy, onder begeleiding van de praktijkbegeleider.
Het doel van de Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland.